Steun voor Veerman: 'De kwaliteiten voor de top'

'Veerman heeft ontegenzeggelijk de kwaliteiten voor de top, clubs weten dat'

29 juni om 07:36

René en Willy van de Kerkhof nemen het op voor Joey Veerman na zijn dramatische optreden in het EK-duel met Oostenrijk. De broers twijfelen niet aan de kwaliteiten van de spelmaker van PSV en Oranje.

"Joey kan enorm goed voetballen, dat heeft hij bewezen", zegt Willy tegen Omroep Brabant. Hij wijst op het spel van de 25-jarige Volendammer in de Champions League. "De kwaliteiten voor de top heeft hij ontegenzeggelijk. Clubs weten dat." Hij denkt niet dat clubs afhaken, maar de optredens van Veerman op het EK kunnen de transfersom wel drukken, vreest hij.

"Wellicht dat Veerman nu nog een of twee jaar in Eindhoven blijft", oppert René juist. "Dat hoop ik." Willy vult aan: "Je carrière hangt niet af van een mindere wedstrijd. Hij is gewoon een goede voetballer, maar had een mindere dag."

Kees Ploegsma, manager van PSV in de succesvolle jaren tachtig en negentig, denkt dat Veerman niet lekker in zijn vel zit bij het Nederlands elftal. "Blijkbaar heeft hij last van spanning. Op zo'n toernooi gaat alles veel sneller en krijg je te maken met andere speelstijlen. Misschien gaat het ook allemaal wat snel met Veerman. Hij is van tevoren zo'n beetje de hemel in geprezen. Maar Joey is nog vrij jong."

"Ik zou zeggen: blijf nog een jaartje bij PSV en dan zien we wel verder. Dan doe je nog een jaar ervaring op in de Champions League, met komend seizoen nog meer wedstrijden dan voorheen. Ik vermoed dat PSV dit ook denkt", besluit Ploegsma. De landskampioen deed Veerman al een voorstel om zijn contract te verlengen en hoopt dat hij nog één jaar blijft. De middenvelder wil echter eerst zijn opties verkennen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!