Vink: 'Yamal grote ster dit EK, uitzonderlijk'

Vink onder de indruk: "De grote ster op dit EK? Hij is uitzonderlijk"

29 juni om 08:18

Lamine Yamal is tot dusver de grote ster op het EK. Dat stelt Marciano Vink, die lyrisch is over het toptalent van Spanje.

"De grote ster op dit EK? Yamal, zestien jaar... Hij is natuurlijk uitzonderlijk", zegt de ESPN-analist bij EK Praat. "Als je zestien bent is de snelheid er normaal nog niet en op fysiek vlak kan je ook nog niet mee. Maar wat hij technisch laat zien is gewoon echt niet normaal. Er lopen best wel mooie buitenspelers rond, waaronder Jamal Musiala, maar als je dit al kan op je zestiende op het hoogste niveau..."

Vink maakt een diepe buiging voor de vleugelaanvaller van FC Barcelona. "We weten ook hoe hoog de druk is op het EK, want sommige spelers bezwijken er onder. Hij is zestien en speelt vrijuit. Hij laat het ook gewoon iedere wedstrijd zien. Wat dat betreft vind ik het wel echt een dubbele streep achter zijn naam."

Yamal wordt in de achtste finales opnieuw aan de aftrap verwacht bij Spanje, dat het zondagavond opneemt tegen Georgië. Het toptalent scoorde nog niet, maar gaf wel een assist in het groepsduel met Kroatië.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!