'Chelsea en Newcastle praten over Isak'

'Chelsea praat met Newcastle over peperdure transfer van Isak'

29 juni om 08:32

Chelsea onderzoekt de mogelijkheden om Alexander Isak naar Stamford Bridge te halen. De Londenaren zijn in gesprek met Newcastle United over een mogelijke transfer van de Zweedse topspits, meldt Sky Sports.

Volgens de Britse omroep voerden de Premier League-topclubs vrijdag nieuwe onderhandelingen. Het ambitieuze Newcastle wil eigenlijk geen van zijn sterspelers verkopen, maar The Magpies verkeren in een moeilijke positie vanwege de financiële regels in Engeland, de zogeheten Profit and Sustainability Rules. Om de boekhouding op orde te krijgen, en geen risico te lopen met het oog op een puntenstraf, zou een grote transfer kunnen helpen.

Het is hoe dan ook duidelijk dat Isak de hoofdprijs moet opleveren, als hij al vertrekt. De 24-jarige aanvaller zal minstens honderd miljoen pond kosten, omgerekend ruim 115 miljoen euro. Isak scoorde het afgelopen seizoen 25 keer in 40 duels, hoewel een slepende liesblessure hem lange tijd parten speelde.

Newcastle nam Isak twee jaar geleden voor zeventig miljoen euro over van Real Sociedad. Eerder stond hij onder meer onder contract bij Borussia Dortmund, dat hem in 2019 aan Willem II verhuurde.