Vriends na acht jaar weg bij Sparta

Sparta bevestigt: aanvoerder Vriends vertrekt na acht jaar uit Rotterdam

29 juni om 10:08
Laatste update: 29 juni om 10:13

Bart Vriends laat na acht seizoenen Sparta Rotterdam achter zich. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De verdediger gaat een buitenlands avontuur aan.

Voor welke club Vriends gaat spelen, maakt Sparta nog niet bekend. De verdediger moest snel een keuze maken, aangezien zijn contract officieel tot 1 juli liep. Sparta gaf hem tot die datum om een beslissing over zijn toekomst te maken, want daarna zou de club een optie tot nog een extra seizoen activeren. In totaal speelde de aanvoerder van Sparta 215 officiële wedstrijden voor de Kasteelclub.

Vriends is zelf blij dat Sparta hem een nieuw stap gunt en hij kijkt met trots terug op de afgelopen jaren. "Ik was met de club in gesprek om langer te blijven en stond daar ook voor open, maar ik heb altijd de wens gehad om een avontuur buiten de grenzen aan te gaan. Daar kwam nu een mooie mogelijkheid, die ik moest grijpen. M’n periode bij Sparta was onvergetelijk, afscheid nemen valt zwaar en ik ga het zeker missen."

Ook technisch directeur Gerard Nijkamp gaat de aanwezigheid van Vriends zeer missen. "Bart is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een boegbeeld voor de club. Als ervaren speler is hij, zowel binnen als buiten de lijnen, van grote waarde geweest voor Sparta en heeft hij zijn stempel op de prestaties gedrukt. We hadden hem heel graag langer gehouden, maar begrijpen dat hij deze stap graag wil maken, wij willen hem dan ook alle geluk en succes toewensen op dit mooie avontuur."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!