Derksen vindt troosten van Veerman vernederend

Derksen zag opvallende actie van Oranje-bank: 'Dit is erg vernederend'

29 juni om 10:48

Johan Derksen vindt dat de wisselspelers van Oranje niet goed om zijn gegaan met de wissel van Joey Veerman tegen Oostenrijk. Volgens de analist is hem troosten en schouderklopjes geven 'vernederend'.

Derksen vindt dat Veerman de klap zelf had moeten incasseren, zonder de hulp van zijn teamgenoten. "Dat ziekelijke gedoe van voetballers. Veerman die wordt gewisseld en dan gaan ze allemaal naar hem toe. Ze zijn allemaal camerabewust en dan geven die jongens hem een schouderklopje." Derksen snapt daar niets van. "Dat vind ik allemaal heel eng, Veerman moet dan een grote jongen zijn als hij slecht gespeeld heeft."

Als tafelgenoot Wilfred Genee vervolgens een lans breekt voor de steun die zijn teamgenoten Veerman gaven, blijft Derksen bij zijn standpunt. Hij vindt dat de middenvelder op dat moment troosten hem juist niet helpt. "Je hoeft die jongen niet in het openbaar te troosten, dat is vernederend. Dat vind ik vernederend. Als ik hier wat doms zeg dan komen jullie mij toch ook niet troosten?"

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!