Spalletti en Donnarumma hard voor Italië

Spalletti hard voor Italië: 'Deze ploeg mist zoveel, we kwamen enorm tekort'

29 juni om 20:22
Laatste update: 29 juni om 21:14

Italië heeft enorm teleurgesteld in de wedstrijd tegen Zwitserland (2-0) tijdens de achtste finale van het EK. De Italianen maakten geen moment aanspraak op een overwinning en werden overklast door de Zwitsers. Bondscoach Luciano Spalletti en doelman Gianluigi Donnarumma reageren verbijsterd.

"Deze ploeg mist zoveel, dat we nu echt iets moeten bouwen als we een nieuwe weg willen inslaan", begint Spalletti na afloop van de wedstrijd. "Het ontbrak ons aan cruciale zaken, als het bal in bezit houden en opbouwen onder druk van de tegenstander. Fysiek kwamen we teveel te kort, zeker in deze hitte." Zwitserland leek veel fitter, Italië was niet bij machten om het de Zwitsers moeilijk te maken.

Ook Donnarumma zag dat zijn ploeg enorm tekort kwam in de achtste finale. "Het is een zure middag", begint de keeper. "We hebben de hele wedstrijd achter de tegenstander aangelopen. Wij maakten teveel fouten. Het is bitter maar we hebben niets afgedwongen. Het doet pijn. In de eerste helft was het heel slecht en meteen na rust 2-0 was dodelijk. Dramatisch."

Donnarumma voelt zich schuldig richting de Italiaanse fans. "We moeten sorry zeggen tegen onze fans. Het is onacceptabel, we zijn de hele wedstrijd slecht geweest. Dat is de realiteit."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!