Donnarumma na uitschakeling Italië op EK

'We kunnen alleen excuses aanbieden, we hebben zó teleurgesteld'

30 juni om 09:47
Laatste update: 30 juni om 13:00

Gianluigi Donnarumma beseft dat Italië zaterdag een wanprestatie op de mat heeft gelegd. La Squadra Azzurra verloor kansloos van Zwitserland (2-0), wat betekent dat de regerend kampioen voortijdig naar huis gaat.

Italië zat tegen de Zwitsers geen moment in de wedstrijd. "Het enige dat wij mogen doen, is onze excuses aanbieden", zegt een ontgoochelde Donnarumma tegen Italiaanse media. "Het doet wel echt pijn. Maar wij hebben zó teleurgesteld, dan valt er niets te zeggen." De 25-jarige sluitpost kraakt harde noten. "Het ontbrak ons eigenlijk aan alles, maar bovenal aan moed en kwaliteit. Na 27 seconden ligt de bal in de tweede helft in het doel. Dan laat je jezelf, je ploeg, maar ook je land in de steek."

Donnarumma zocht na afloop van de wedstrijd de Italiaanse fans op. Hij bedankte ze, maar dat werd niet in dank afgenomen. De aanwezige supporters joelden de selectie uit. "Ze hebbben niet het team gezien dat ze wilden zien", toont de keeper begrip. "Dat waren we ook niet. Het is nu even moeilijk te accepteren, maar we zijn gedwongen naar de toekomst te kijken."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!