'Oranje-sterkhouder kampt met fysieke klachten, maar verschijnt wel op training'

'Oranje-sterkhouder kampt met fysieke klachten, maar verschijnt wel op training'

30 juni om 12:32

Nathan Aké kampt met wat fysieke klachten bij Oranje. Het is niet duidelijk waar de verdediger van Manchester City precies last van heeft. Aké stond zondag wel gewoon op het trainingsveld.

Daags voordat het Nederlands elftal afreist naar München voor de ontmoeting met Roemenië, werkt de formatie van Koeman nog een training af in Wolfsburg. Het Algemeen Dagblad weet dat iedereen aanwezig is op het trainingsveld, maar schrijft ook over 'klachten' van Aké. 'De speler van Manchester City werd ruim voor de training, samen met dokter Edwin Goedhart, gezien in het centrum van Wolfsburg. Een woordvoerder van de KNVB zegt dat het ‘niets exceptioneels’ is', zo klinkt het.

Aké werkte het eerste deel van de training ook gewoon af bij Oranje. Of de linkspoot daarna ook nog meedeed met de groep is niet duidelijk. Alleen de eerste vijftien minuten van de training waren namelijk niet besloten.

In alle drie de groepsduels van Oranje kwam Aké als basisspeler in actie. Tegen Polen was hij zelfs goed voor twee assists, waarmee de Oranje-back een groot aandeel had in de 1-2 zege.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!