Oostenrijk krijgt  slecht Trauner-nieuws, mogelijk wél weerzien Oranje

Oostenrijk krijgt opnieuw slecht Trauner-nieuws, mogelijk wél weerzien met Oranje

30 juni om 13:34

Gernot Trauner moet ook het treffen tussen Oostenrijk en Turkije in de achtste finale van het EK laten schieten. De verdediger van Feyenoord kampt namelijk nog altijd met een spierblessure. Het is nog onduidelijk of Trauner wel in actie kan komen in een eventuele kwartfinale, waarin Oostenrijk weer kan stuiten op Oranje.

Trauner moest dinsdag de wedstrijd van Oostenrijk tegen het Nederlands elftal al laten schieten wegens een bovenbeenblessure. Diezelfde kwetsuur speelt de routinier nu parten richting het treffen met Turkije, dat dinsdagavond om 21.00 uur op de rol staat. Dat bevestigt de Oostenrijkse bond.

Het is niet uitgesloten dat Trauner wel weer fit is voor een eventuele kwartfinale, zo klinkt het. Als Oostenrijk wint van Turkije en Oranje van Roemenië, dan stuiten Trauner en co. opnieuw op het Nederlands elftal. De captain van Feyenoord heeft dan nog een week de tijd om te herstellen: het duel zou namelijk op zaterdag 6 juli gespeeld worden.

In de eerste groepswedstrijd van Oostenrijk, tegen Frankrijk, moest Trauner het nog stellen met een invalbeurt. Tegen Polen mocht de routinier wel starten en was hij direct trefzeker.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!