Barcelona niet door met Alonso, Félix en Cancelo

FC Barcelona bedankt drietal voor bewezen diensten en neemt afscheid

30 juni om 14:24
Laatste update: 30 juni om 14:30

FC Barcelona gaat niet door met Marcos Alonso, João Félix en João Cancelo. Op de officiële kanalen nemen de Catalanen afscheid van het trio.

Alonso had een aflopend contract, al stond er een optie in om de verbintenis met een jaar te verlengen. Deze optie wordt niet gelicht. Het betekent dat de linksback de deur bij Barça na twee seizoenen achter zich dicht trekt. Mede door een rugblessure kwam Alonso het afgelopen seizoen tot slechts vijf competitieduels. In totaal kwam hij 45 keer in actie voor Barcelona.

Félix en Cancelo werden gehuurd door Barça. Beiden keren terug naar hun broodheer. Félix keert terug naar Atlético Madrid, waar hij nog tot de zomer van 2029 vastligt. Het is nog maar de vraag of de 24-jarige Portugees ook daadwerkelijk bij Atlético gaat spelen. Het is geen geheim dat hij op gespannen voet leeft met trainer Diego Simeone.

Cancelo keert terug naar Manchester City, waar hij nog een driejarig contract heeft. De vleugelverdediger speelde het afgelopen seizoen 42 officiële wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!