Juventus strikt Douglas Luiz van Aston Villa

Juventus trekt de portemonnee en haalt Premier League-smaakmaker op bij Villa

30 juni om 14:48
Laatste update: 30 juni om 14:48

Juventus heeft zich versterkt met Douglas Luiz. De 26-jarige middenvelder uit Brazilië komt over van Aston Villa en tekent een vijfjarig contract in Turijn.

De transfer van Luiz hing al een tijdje in de lucht en is zondagmiddag door beide clubs bevestigd. De Braziliaan had nog een tweejarig contract op Villa Park en een marktwaarde van zeventig miljoen euro. Dat was Juve te gortig, waardoor beide partijen tot een ruildeal zijn gekomen. Samuel Iling Junior en Enzo Barrenechea bewandelen de omgekeerde weg en zijn komend seizoen te zien in Birmingham.

Transfergoeroe Fabrizio Romano meldde vorige week dat Villa bovenop de twee spelers nog 28 miljoen euro van Juventus krijgt. Engelse media maken melding van vijftig miljoen euro. Luiz speelde sinds medio 2018 bij Aston Villa, dat hem overnam van Manchester City. In vijf jaar kwam hij tot 204 wedstrijden, waarin hij 22 keer scoorde en 24 assists gaf. 

Bij Juve moet Luiz het middenveld van een kwaliteitsimpuls voorzien. Voig seizoen eindigde De Oude Dame op 23 punten van kampioen Internazionale als derde in de Serie A.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!