Room staat open voor vertrek bij Vitesse

Grootverdiener wil weg bij Vitesse: 'Weet hoe de financiële situatie is'

30 juni om 17:58
Laatste update: 30 juni om 18:49

Eloy Room staat open voor een vertrek bij Vitesse. De doelman geeft aan dat, vanwege de financiële situatie van de Arnhemmers, een transfer wellicht een goed plan is.

Vitesse verkeert in zwaar weer, maar rekent erop dat het goedkomt met de licentie. Het salaris van grootverdiener Room drukt op zwaar op de begroting die hier nodig voor is. En de 35-jarige goalie beseft zich dat. "Ik weet hoe de financiële situatie van de club is, en dat ik daar met mijn salaris niet in pas", vertelt hij aan de NOS.

Room benadrukt dat het belang van Vitesse het belangrijkste is. "De club staat voorop, dus als ik kan vertrekken om het financieel beter te maken, zal ik dat gelijk doen. Ik wil meedenken met de club, daar gaan we wel uitkomen."

Mocht de doelman vertrekken, dan zal hij niet de eerste zijn. Er zijn al negen spelers transfervrij vertrokken. Daarnaast zullen acht gehuurde spelers niet meer terugkeren. Coach Van den Brom realiseert zich dat er waarschijnlijk nog meer uitgaande transfers mogelijk zijn. "Spelers die hier vorig jaar waren en in de eredivisie speelden, willen in de eredivisie blijven spelen of naar een buitenslandse club. Daar moeten we proberen een oplossing voor te vinden."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!