Oranje-discussie rond Veerman stoort Noppert

Noppert belt met 'goede vriend' bij Oranje: 'Joh, hij is een mens, geen robot'

30 juni om 18:12

Als het aan Andries Noppert ligt, geeft bondscoach Ronald Koeman tegen Roemenië weer een basisplaats aan Joey Veerman. De doelman van sc Heerenveen had na Nederland - Oostenrijk contact met zijn goede vriend en vindt alle kritiek te ver gaan.

"We hebben even gebeld. Hij is een goede vriend van me geworden", zegt Noppert bij ESPN over Veerman, met wie hij samenspeelde bij sc Heerenveen. Na de snelle wissel van Veerman tegen Oostenrijk kreeg de Oranje-international veel over zich heen. Noppert vindt dat belachelijk. "Ja, daar heb ik ook een mening over..."

Noppert vervolgt: "Laten we met zijn allen even normaal doen in Nederland. We zijn er heel goed in om iemand omlaag te schrijven. Volgens mij hebben we voor het EK twee wedstrijden gespeeld (tegen IJsland en Canada, red.), waarin Joey de pannen van de wereld speelde. Iedereen was lovend over hem. Nu levert hij een paar ballen in en zijn we met z'n allen in paniek. Joh, hij is geen robot, maar een mens."

Veerman verdient dan ook een nieuwe kans van Koeman, vindt Noppert. "Ik denk dat hij een fantastische voetballer is, dat heeft hij meermaals laten zien. Hij is strijdbaar en raakt niet zo snel in paniek. Gewoon opstellen."