Hevige kritiek op Southgate duurt voort

Southgate met de vloer gelijk gemaakt: 'Het is nu of nooit'

30 juni om 19:20
Laatste update: 30 juni om 19:23

Gareth Southgate wordt in de rust van het EK-duel met Slowakije hard bekritiseerd op de Engelse televisie. Engeland ging in de achtste finale aan de thee met een 0-1 achterstand en maakt volgens een aantal analisten de verkeerde keuzes. 

Bij ITV Football zijn Roy Keane en Gary Neville totaal niet te spreken over de keuzes van Southgate. "Dit is belangrijkste teambespreking van zijn carrière. Hoeveel excuses gaan we nog maken? Alle topmanagers zijn gokkers", is Keane keihard over de bondscoach van Engeland.

Neville vergelijkt de situatie met die van het EK 2016. Toen werd Engeland met 2-1 uitgeschakeld door IJsland in de achtste finale. "Dit doet mij denken aan IJsland. Het is nu of nooit voor Gareth Southgate. Hij moet drie wissels doorvoeren: Palmer, Trent en Gordon moeten erin. Trent Alexander-Arnold moet op het veld staan, het is onbegrijpelijk dat dit niet zo is."

Ook voormalig Premier League-trainer Sam Allerdyce pleit voor verandering. "Ik zou tegen de spelers zeggen: 'Je hebt vijf tot tien minuten om het om te draaien, anders gaan we wisselen'", vertelt hij bij Sky Sports.