Ogararu over Roemenië - Nederland, lof voor Gakpo

Ogararu waarschuwt Roemenië voor Oranje: 'Ik ben best bang voor één speler'

30 juni om 22:28

Oud-Ajacied en Roemeen George Ogararu denkt dat zijn thuisland een zware kluif gaat hebben aan het Nederlands elftal. Vooral Cody Gakpo maakt grote indruk op de voormalige rechtsback.

Dat Oranje aan de gunstige kant van het schema zit en met Roemenië niet het grootste voetballand treft, zorgt hier en daar voor opluchting. Ogararu merkt dat ook. "Ze zijn zelfverzekerd en treffen liever ons dan andere teams, maar ze beseffen dat de druk bij hen ligt. Ze hebben hoge verwachtingen van het team", begint de oud-Ajacied in een uitzending van Digi Sport.

Ook in Roemenië zien ze dat Oranje wel degelijk grote kwaliteiten kent, stelt Ogararu. Met name één speler kan hem bekoren. "Ik vind Gakpo een hele goede speler. Hij is een hele goede afmaker, goed met zijn hoofd en weet de ruimtes te benutten. Hij heeft geen super techniek, maar ik ben best bang voor hem."

Ogararu stond tussen 2006 en 2010 onder contract in Amsterdam en keerde een enkele jaren geleden terug als assistent-trainer van Jong Ajax. Tegenwoordig is hij academy manager bij CSA Steaua Boekarest, de voormalige topclub die tegenwoordig uitkomt op het tweede niveau van Roemenië.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!