Afellay wijst 'beste speler van dit EK' aan: Williams

Afellay wijst 'beste speler van dit EK' aan: 'Verdient eigenlijk een gele kaart'

30 juni om 23:13

Ibrahim Afellay is diep onder de indruk van Nico Williams, die zondagavond schitterde in de achtste finale tussen Spanje en Georgië (4-1). De vleugelaanvaller van Athletic Bilbao maakte zijn eerste EK-goal.

"Als je hem zo binnenschiet, verdien je eigenlijk een gele kaart", zegt Afellay met een knipoog bij Studio Fussball. "Zó verschrikkelijk hard. De keeper heeft 'm alleen gehoord. Bizar." Ook de uitstraling van Williams bevalt Afellay. "Hij is veelzijdig, kan links- en rechtsom passeren en heeft de bal aan een touwtje. Heel moeilijk te verdediging. Ook heeft hij oog voor zijn medespelers."

Afellay gaat nog een stapje verder. "In mijn ogen is Williams tot op heden de beste speler van het toernooi. Het zou mij verbazen als hij na het EK nog bij Bilbao speelt." Ismael Saibari zit ook in de studio en is eveneens lovend. "Hij durft zijn mannetje op te zoeken en is niet bang om balverlies te lijden", aldus de PSV'er. "Hij is heel onvoorspelbaar. Het is een heel goede speler, die voetbal simpel laat lijken."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!