Nieuwe kritiek op 'flanerende' Van Dijk, nu van Jan Mulder

Nieuwe kritiek op Van Dijk: 'Loopt te flaneren voor 80.000 toeschouwers, kan niet'

30 juni om 23:30
Laatste update: 30 juni om 23:45

Het komt niet meer goed met het Nederlands elftal op het EK. Dat stelt Jan Mulder, die vindt dat het aan realiteitszin ontbreekt rond de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. Hij stoort zich vooral aan Virgil van Dijk.

Op de vraag of hij Nederland nog ziet herrijzen, heeft Mulder bij Studio Fussball een duidelijk antwoord. "Nee. Waarom niet? Ze zijn niet goed genoeg. Ik vond de wedstrijd tegen Oostenrijk behoorlijk kwalijk. Het ging niet over 'niet goed staan' of 'een offday', maar er was geen inzet. Van Dijk liep te flaneren voor 80.000 toeschouwers. Dat kan niet. Béétje zweten. Je moet meer geven."

Mulder vindt dat Oranje onvoldoende kwaliteit heeft. Ook de achtste finale tegen Roemenië ziet hij met een zwaar gemoed tegemoet. "Als je de Nederlanders hoort, wordt dat een walk-over. Ik begrijp dat niet. Oh gelukkig, de weg naar de finale is open, hoor ik dan. Nog geen 24 uur na die verschrikkelijke wedstrijd tegen Oostenrijk! Het slaat hier meteen om, zonder reden. Een beetje realiteitszin zou Nederland goed doen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!