'De Ligt nadert akkoord met Man United'

'United doet De Ligt vijfjarig voorstel, ex-Ajacied topprioriteit voor Ten Hag'

1 juli om 06:30

Matthijs de Ligt heeft een aanbieding voor vijf seizoenen op zak van Manchester United. Het management van de Oranje-international onderhandelt met de club van manager Erik ten Hag en een spoedig akkoord ligt in de lijn der verwachting, meldt De Telegraaf.

De Ligt moet vervolgens de onderhandelingen tussen Manchester United en Bayern München afwachten. De Europese grootmachten zijn in gesprek over de transfersom voor de 24-jarige verdediger, die nog een contract tot medio 2027 heeft in Duitsland. Eerder werd al duidelijk dat Der Rekordmeister openstaat voor een vertrek van de Nederlander, maar het is niet duidelijk hoeveel hij moet kosten.

Volgens De Telegraaf is De Ligt in ieder geval 'topprioriteit' voor Manchester United. De mandekker voerde al meerdere telefonische gesprekken met Erik ten Hag, die hij nog kent van zijn tijd bij Ajax. Na het succesvolle Champions League-seizoen van de Amsterdammers, verhuisde De Ligt voor 85,5 miljoen euro naar Juventus. Zijn periode in Turijn was echter geen onverdeeld succes. In de zomer van 2022 pikte Bayern hem op voor ruim 67 miljoen.

De Ligt speelde afgelopen seizoen dertig officiële duels voor de Bundesliga-topclub. Momenteel is hij reserve bij Oranje op het EK in Duitsland.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!