Driessen uit kritiek op Ten Hag bij mogelijke transfer De Ligt: 'Teken van zwakte'

Driessen ziet opmerkelijke houding rond De Ligt: 'Zijn hem liever kwijt dan rijk'

1 juli om 10:54
Laatste update: 1 juli om 10:59

Mike Verweij en Valentijn Driessen zijn te spreken over de mogelijke stap van Matthijs de Ligt, die Bayern München zou kunnen verlaten voor Manchester United. Driessen ziet het echter als een teken van zwakte voor Erik ten Hag, die andermaal kiest voor het binnenhalen van een oude bekende.

De Ligt zou reeds een aanbieding hebben gekregen, met een contract dat hem tot medio 2029 aan The Red Devils zou binden. "Daar voorzien ze geen problemen, daar moet De Ligt uit kunnen komen. Hij wil waarschijnlijk ook weg bij Bayern München, omdat het perspectief daar toch wat minder is. Als je dan zo'n goede aanbieding hebt gekregen is dat niet het probleem, alleen moeten de clubs er uitkomen", stelt Verweij in Kick-Off, de podcast van De Telegraaf.

"Die zijn nu ook in gesprek. Ik denk dat Bayern hem ook wel van de loonlijst af wil, en een goed bedrag voor hem wil ontvangen. Dan is het de vraag of die clubs eruit komen", vervolgt Verweij. "De Ligt heeft een geweldig half jaar gedraaid en ze zijn hem toch liever kwijt dan rijk, dat zegt natuurlijk alles", voegt Driessen toe.

"Nu dan bij Ten Hag, hopelijk krijgen we daar de oude De Ligt te zien", gaat Driessen verder. "Van Ten Hag vind ik het wel een teken van zwakte, dat je áltijd zoekt naar mensen met wie je gewerkt hebt en weinig oog hebt voor de rest van de markt of het slecht kan inschatten."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!