Valkanis lovend over 'gefrustreerde' Berghuis: 'Hij baalt van hoe het is gegaan'

Valkanis lovend over 'gefrustreerde' Berghuis: 'Als het niet loopt merk je het'

1 juli om 11:43

Steven Berghuis lag in het afgelopen seizoen regelmatig onder een vergrootglas bij Ajax, maar Michael Valkanis, die als assistent-trainer van John van 't Schip diende, is positief over de linkspoot. In gesprek met Voetbal International geeft hij aan goede ervaringen te hebben met Berghuis.

Onder Maurice Steijn en zijn technische staf zou Berghuis 'stoorzender' zijn geweest in de selectie van Ajax, meldde De Telegraaf destijds. Valkanis is echter te spreken over zijn ervaringen met de creatieveling. "Steven is een winnaar, een perfectionist die altijd het beste wil. Hij baalt er natuurlijk ook van hoe het is gegaan bij Ajax en dan raakt hij gefrustreerd. Ik heb altijd erg van Steven genoten, omdat hij iets kan creëren en een goede kerel is."

Valkanis ziet in Berghuis iemand die inhoudelijk goed over voetbal kan praten en stelt dat hij, wanneer hij in zijn kracht komt te spelen, een absolute meerwaarde voor het elftal is. "Maar als het niet loopt, merk je dat ook heel duidelijk aan hem. Dat is zeker zo, maar over het algemeen kan ik zeggen dat we heel blij met Steven waren."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!