'PSV dreigt naast doelwit Vranckx te grijpen'

'PSV-doelwit op weg naar Premier League: Crystal Palace maakt 10 miljoen vrij'

1 juli om 14:18

De kans is klein dat PSV erin slaagt Aster Vranckx naar Eindhoven te halen. De 21-jarige middenvelder van VfL Wolfsburg is hard op weg naar de Premier League, melden Belgische media.

Crystal Palace geeft gas voor de komst van Vranckx, die op korte termijn naar Zuid-Londen moet komen. Met de naderende transfer is tien miljoen euro gemoeid. Op Selhurst Park ligt een vijfjarig contract te wachten op de Belg, die ook in de gaten wordt gehouden door Napoli en Fiorentina. PSV heeft hem in het vizier als potentiële opvolger van Joey Veerman of Jerdy Schouten.

Volgens Belgische media volgt er maandagavond overleg tussen Vranckx en zijn entourage. Vermoedelijk valt de beslissing over zijn toekomst pas ná het EK. De international van België speelde in Duitsland nog geen minuut en begint ook in de achtste finale tegen Frankrijk op de bank.

Duidelijk is dat Vranckx zijn contract bij Wolfsburg niet wenst te verlengen. De Duitse club, waar hij de afgelopen jaren slechts mondjesmaat speeltijd kreeg, moet hem daarom verkopen om nog een serieus bedrag aan hem over te houden. Wolfsburg betaalde in 2021 een slordige acht miljoen euro voor Vranckx aan KV Mechelen.