Jonk lyrisch over Spanje-duo Williams en Yamal

Jonk ziet EK-favoriet: 'Zij maken tot nu toe de meeste indruk'

1 juli om 14:35
Laatste update: 1 juli om 14:45

Wim Jonk is onder de indruk van Spanje op het EK. De oud-international geniet met name van vleugelflitsers Nico Williams en Lamine Yamal.

"Spanje maakt tot nu toe de meeste indruk. Gisteravond heb ik ook weer van ze genoten", zegt Jonk tegen ESPN, na de 4-1 zege van La Roja op Georgië in de achtste finales. "Vanaf de eerste seconde is hun intentie duidelijk: hoge balcirculatie, veel beweging en alles is één keer raken. Bij hen ligt de handelingssnelheid simpelweg hoger dan bij de andere teams."

De voormalig middenvelder van Ajax, PSV en Oranje vindt Williams en Yamal 'een genot om naar te kijken'. "De acties die ze allebei maken is echt genieten. Ik moet zeggen dat ze ook wel die vrijheid krijgen omdat ze fantastisch ondersteund worden door de backs en middenvelders in hun rug."

"Die Yamal durft elke keer zijn actie aan te gaan, dat vind ik echt geweldig", gaat Jonk verder. "Ook die voorzet die hij geeft, die legt hij lekker weg hoor. Dit is zo’n talent dat je maar eens in de zoveel jaar ziet. Hij heeft een geweldig linkerbeen gecombineerd met een mindset die gewoon plezier uitstraalt." Er valt Jonk nog iets op aan het toptalent van FC Barcelona. "Hij is super fit. Je kan hem gewoon negentig minuten laten staan. Heel bijzonder op die leeftijd. En hij heeft nog even zijn HAVO-examen gedaan tussendoor, dat is toch prachtig?"

Jonk is benieuwd naar de krachtmeting van Spanje met Duitsland. "Eigenlijk zonde dat het de kwartfinale is, want het zou eigenlijk de finale moeten zijn. Ik denk dat Spanje qua voetbal licht favoriet is, maar Duitsland speelt thuis en heeft ook een goede mix van jeugd en ervaring én een hele sterke bank."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!

Lees meer over:

Deel via