'Schok voor Vitesse: laatste overnamekandidaat trekt zich plots terug'

'Vernietigend nieuws voor Vitesse: overnamekandidaat Franke bedenkt zich'

1 juli om 15:48
Laatste update: 1 juli om 21:01

Een flinke schok voor Vitesse. De enige overgebleven kandidaat voor de overname van de Arnhemse club, zakenman Guus Franke, heeft zich teruggetrokken uit de deal. Dat terwijl de deadline voor het inleveren van stukken voor het hoger beroep tegen de inname van de proflicentie nog maar enkele uren verwijderd is. 

Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen binnen de club. Vitesse had zijn hoop gevestigd op de van oorsprong Gelderse zakenman, nadat eerder Maasbert Schouten, Michael van de Kuit van stadioneigenaar Nedstede en de Amerikaanse delegatie onder leiding van Frank McCourt al afhaakten. Franke leek juist dichtbij een akkoord om de torenhoge schuld van Vitesse (bijna 19 miljoen euro) weg te werken. Ook een deal met schuldeiser Coley Parry leek in kannen en kruiken. 

Dat Franke zich nu alsnog terugtrekt, is een enorme tegenslag voor Vitesse. De noodlijdende club heeft tot maandagavond 00:00 uur de tijd om documenten aan te leveren voor het hoger beroep tegen de intrekking van de proflicentie en heeft nog maar voor enkele dagen geld op de rekening.

Het is niet duidelijk of de club nog andere opties heeft om het vege lijf te redden, al beweert het AD dat Vitesse stadioneigenaar Van de Kuit opnieuw benaderd heeft voor een overname. Volgens de krant is hij de laatste strohalm van de club. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!