Koeman duidelijk: 'Er gaat niet veel veranderen'

Koeman duidelijk: 'Er gaat niet veel veranderen, daar is geen reden voor'

1 juli om 16:08
Laatste update: 1 juli om 16:54

Aan de opstelling van het Nederlands elftal gaat in de achtste finale tegen Roemenië niet veel veranderen. Dat benadrukt Ronald Koeman bij de NOS. De bondscoach vindt het niet nodig om de boel om te gooien.

"Er gaat niet veel veranderen", laat Koeman weten aan de NOS, kort voordat hij aanschoof bij de persconferentie in München. "Daar is ook geen reden voor. Natuurlijk was het niet goed, maar er is geen reden voor paniek."

Oranje kreeg in de laatste groepswedstrijd, vorige week dinsdag in Berlijn, een pak op de broek van Oostenrijk (3-2). "We zijn al een langere periode bij elkaar en het kan ook een keer tegenvallen", aldus de bondscoach. "Ik maak keuzes op basis van wat ik heb en wat ik zie."

Na zijn belabberde optreden tegen Oostenrijk moet Joey Veerman vrezen voor zijn basisplaats. Op de vraag of de PSV'er het mentaal zou kunnen opbrengen om te spelen, antwoordde de bondscoach: "Ik denk het wel, ik weet het niet."

Koeman heeft de keuze uit 26 fitte spelers. Denzel Dumfries is terug, waardoor Lutsharel Geertruida zijn basisplaats waarschijnlijk weer moet inleveren. De suggestie om Daley Blind een kans te geven, wijst Koeman van de hand. "Ik zie dat anders en ik beslis."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!