Oud-Ajacied Razvan Marin over duel met Oranje

Roemeens international bekend bij Nederlands publiek: 'Zie het niet als wraak'

1 juli om 18:54

Roemeens international en oud-Ajacied Razvan Marin ziet het komende EK-duel met Oranje niet als kans om revanche te nemen op zijn tegengevallen avontuur in Amsterdam. Hoewel Marin bij Ajax niet helemaal uit de verf kwam, maakte hij bij Roemenië grote indruk tijdens de groepsfase van het EK. 

Dinsdag treft hij Nederland in de achtste finale. "Ik zie het persoonlijk niet als wraak. Ik doe gewoon mijn ding. Dit is het pad dat ik heb doorlopen. Ik heb veel geleerd van die periode bij Ajax. Ik ben blij dat ik bij Ajax ben geweest, maar ik ben verder gegaan. Nu wil ik winnen en scoren voor mezelf en Roemenië", zegt Marin op de persconferentie in aanloop naar het treffen.

Edward Iordanescu schoof ook aan op het persmoment en voorziet een lastige wedstrijd tegen Oranje. "We zullen tegen Nederland een bijna perfecte wedstrijd moeten spelen om iets te bereiken. We moeten ons niet voor de gek laten houden door de slechte wedstrijd tegen Oostenrijk, want daarin speelde Nederland niet met de volle concentratie. Ik wil graag weer geschiedenis schrijven met Roemenië", stelt hij.

Het duel tussen Roemenië en Nederland begint dinsdag om 18.00. De speelstad is München.