Van de Kuit haalt hard uit naar Vitesse

Van de Kuit haalt uit: 'Dit fiasco heeft Vitesse volledig aan zichzelf te wijten'

1 juli om 20:57
Laatste update: 1 juli om 21:02

Michael van de Kuit heeft hard uitgehaald naar Vitesse. De eigenaar van Gelredome heeft geen enkel goed woord over voor de manier waarop de crisismanagers van de club de reddingsoperatie hebben aangevlogen. 

Guus Franke, de man op wie Vitesse alle hoop had gevestigd, trok zich maandagmiddag terug als kandidaat om de club over te nemen. Vorige week sloot de Nederlandse zakenman nog een akkoord met Coley Parry, de grootste schuldeiser. Het Amerikaanse kamp had echter direct twijfels over zijn kredietwaardigheid. "Het is natuurlijk een enorme misser van Vitesse om onderhandelingen in te gaan en exclusief te onderhandelen, als een partij niet kan aantonen de middelen te hebben", steekt hij fel van leer in gesprek met Voetbal International

"Professionele betaalde bestuurders horen beter te weten. Als tijd je grootste vijand is, dien je een check uit te voeren naar de beoogde eigenaar met wie je in zee wilt. Kennelijk is dat niet gedaan, want laten we eerlijk zijn; als Guus Franke het geld had gehad, dan had Parry bij het kruisje getekend", vervolgt Van de Kuit. 

Franke zou niet alleen de schulden van Vitesse oplossen, maar ook nog garant staan voor het begrotingstekort. Inmiddels kan geconcludeerd worden dat de hele Franke-route niet veel meer dan tijdverspilling is geweest. "Dat was niet nodig geweest', vertelt Van de Kuit. "Als iemand vijftien miljoen schuld overneemt, moet diegene aantonen dat hij dat kan betalen. Als dat niet kan, moet je geen onderhandelingen ingaan en doorschakelen naar een ander scenario."

"Niet Franke en Parry, maar Edwin Reijntjes en Paul van der Kraan zijn aangesteld om de problemen bij de club op te lossen", vindt Van de Kuit. "Zij hebben een paar kostbare weken tijd verspeeld. Tijd die de club niet heeft. En wie krijgt de schuld straks? Coley Parry, die alleen maar wilde weten of Guus Franke de middelen daadwerkelijk kon leveren. Dat is onterecht. Dit fiasco heeft het management van Vitesse volledig aan zichzelf te wijten."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!