Vivell gaat Ten Hag helpen bij Manchester United

'Voormalig Ajax-target gaat Ten Hag helpen met komende United-transfers'

1 juli om 21:34
Laatste update: 1 juli om 22:19

Christopher Vivell moet de zomerse transferperiode van Manchester United in goede banen gaan leiden, aldus het doorgaans goed ingevoerde The Athletic. De 37-jarige Duitser was in maart van dit jaar nog in beeld bij Ajax voor een soortgelijke functie. Sky Sport weet te melden dat de deal zelfs al beklonken is. 

Voetbal International maakte eind maart bekend dat Ajax in Vivell een geschikte directeur transfers zou zien. Zijn aanstelling bleef uit, en nu is de Duitser in beeld bij het United van manager Erik ten Hag. 

Hij moet vanuit Old Trafford, aanvankelijk voor een korte periode, helpen met de komende transferwindow. Daarin wacht United een groot aantal dossiers. De club wil zich immers op de nodige posities versterken, terwijl ook een groot aantal spelers vanwege de eveneens grote salarissen dient te vertrekken. 

Vivell, die tussen december 2022 en juli 2023 al Premier League-ervaring opdeed bij Chelsea, wordt geroemd om zijn expertise omtrent het spotten van talent. Eerder op maandag kwam United ook al in het nieuws, toen het bekendmaakte Dan Ashworth te hebben aangesteld als de nieuwe sportief directeur van de club. 

Volgens Sky Sport is de deal tussen United en Vivell al rond. De Duitser had meerdere opties, maar heeft voor Old Trafford gekozen. Het is nu alleen nog wachten op zijn werkvergunning. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!