Franke blijft met Vitesse in gesprek voor oplossing

Vitesse nog altijd in gesprek met Franke: fans die investeerden krijgen mail

1 juli om 21:35
Laatste update: 1 juli om 21:51

Vitesse is nog altijd druk bezig met een noodscenario om de club te redden. Daarbij is interim-directeur Edwin Reijntjes nog altijd in gesprek met de teruggetrokken investeerder Guus Franke, maar ook de fans worden weer opgeroepen.

Reijntjes bevestigde tegenover de aanwezige pers op Papendal, dat Vitesse nog altijd in gesprek is met Franke. De investeerder moet er voornamelijk uitkomen met Coley Parry, de grootste schuldeiser van de Arnhemmers. Ook liet hij weten dat Vitesse inderdaad met man en macht werkt aan een oplossing. Vanavond om 23:59 uur is de deadline waarop Vitesse een sluitende begroting moet indienen.

Ook deed Vitesse in een mail een beroep op de investeerders van de crowdfundingsactie enkele weken geleden. De club wil de fans oproepen om hun recht op restitutie niet te gebruiken. 'Wij snappen erg goed dat we wederom iets van jou vragen. Ook de keuze om jouw recht op restitutie te behouden is geheel logisch. Daar is eenieder vrij in. Mocht jij willen afzien van jouw recht op restitutie en het direct overmaken van jouw donatie naar Vitesse, klik dan op onderstaande button', zo valt in de mail te lezen.

Toch wil Vitesse ook nog aan de fans laten weten, dat de clubleiding de hoop niet opgeeft. 'Om deze mail af te sluiten, willen wij nog wel het volgende benadrukken: wij zijn strijdbaar en hebben nog steeds vertrouwen in een goede afloop, op welke manier dat dan ook mag zijn. We geven niet op als het gaat om het voortbestaan van onze club. Dat Vitesse verdwijnt, kan- en mag niet gebeuren.'