Roemeense bondscoach kiest underdog rol voor treffen met Oranje

Roemenië kiest duidelijke rol als underdog: 'Laten ons niet foppen door Oranje'

1 juli om 22:30

Edi Iordanescu, de bondscoach van komend Oranje-tegenstander Roemenië, heeft voorafgaand aan het duel in de achtste finale duidelijk gekozen voor een rol als underdog. Op de persconferentie daags voor de wedstrijd in München meldt hij een 'extreem zware wedstrijd' te verwachten.

"Het wordt niet makkelijk, het wordt zelfs extreem moeilijk. Ik baseer alles op realisme, en realistisch bekeken zeg ik dat Nederland de favoriet is. Die ploeg heeft waardevolle spelers en ervaring op eindrondes", begint Iordanescu op het persmoment.

De pijnlijke nederlaag die Nederland leed tegen Oostenrijk staat daar volgens de Roemeense bondscoach volkomen los van. "Dat ze de vorige keer verloren, daar laten we ons niet door foppen. Toen waren ze al door", stelt Iordanescu.

Toch moet zijn eigen ploeg ook niet onderschat worden. "Wij zijn een goede groep en hebben een land achter ons staan, dat motiveert ons. Ik heb goed werk verricht, samen met de staf en het team. Nu is de verantwoordelijkheid een grote. Laten we nóg een unieke wedstrijd spelen. We hopen dat dit een nieuw begin is voor de nationale ploeg. De kwartfinale halen, dat zou fabuleus zijn", droomt hij alvast.

Om door te stoten naar de volgende ronde op het EK, zal Roemenië dinsdag Oranje moeten verslaan. Of dat binnen de reguliere speeltijd gebeurt of niet, maakt de bondscoach niets uit. "We moeten op alles voorbereid zijn, secuur en energiek verdedigen. We hebben de middelen om de tegenstander in gevaar te brengen en moeten zorgvuldig met die kansen omgaan. En ja: we hebben op strafschoppen geoefend."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!