Van der Sar geeft update over medische situatie

Van der Sar heeft 'leven met rust': 'Als Ajax iets wil weten, bellen ze af en toe'

2 juli om 06:35
Laatste update: 2 juli om 10:22

Edwin van der Sar heeft weer 'rust in zijn leven' na de hersenbloeding waardoor hij vorig jaar juli werd getroffen. De algemeen directeur heeft een pittig jaar achter de rug, waarin hij af en toe nog wel eens contact met Ajax heeft.

In de Avondetappe bij de NOS geeft Van der Sar een inkijkje in het jaar dat hij had na de hersenbloeding. "De eerste vier van maanden ben ik vooral bezig geweest met mijn herstel. Zorgen dat je weer fit wordt, veel rusten, mensen op afstand houden. Je kiest voor jezelf en dat hoort ook bij je herstel. Daarna ben ik wat meer gaan leven: vakanties, leuke dingen voor mezelf gaan doen. Mijn leven is er weer. Een leven zonder haast eigenlijk. Dat is wat ik wilde: een leven zonder onrust."

Van der Sar geeft ook aan dat hij geen baan meer in de voetballerij of topsport ambieert. Toch heeft hij af en toe nog wel eens contact met Ajax als de club hem nodig heeft. "Natuurlijk bel je wel met Menno Geelen of andere mensen van de vereniging of de RvC. Dat is prima en leuk. Als ze wat willen weten, hebben ze mijn nummer. Dat gebeurt af en toe."

Toch doet de huidige situatie bij Ajax Van der Sar pijn, omdat hij door afstand te nemen van de club nu weer supporter is geworden. "Als je stopt als speler of directeur, dan word je weer fan. Dan is het moeilijk om te zien hoe het nu gaat. Ik was wel blij dat ik al afstand had genomen voor die hersenbloeding. Maar ik heb contact gehad met mensen binnen de club. Het is een grote stap achteruit."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!