Franke reageert op overnamesoap Vitesse

Geldschieter Vitesse reageert op knotsgekke overnamesoap: 'Was zó teleurgesteld'

2 juli om 06:53
Laatste update: 2 juli om 10:23

Guus Franke is erg blij dat hij als geldschieter het voortbestaan van Vitesse alsnog heeft kunnen redden. De investeerder wilde nadat hij eerder moest afhaken, nog een laatste poging wagen om de papieren rond te krijgen en dat lukte tot zijn grote vreugde. 

Eerder op de dag werd nog aangegeven dat Franke er niet uitkwam met schuldeiser Coley Parry over de overname van Vitesse. "Ik was tot op het bot teleurgesteld dat we er, ondanks alle inspanningen van zo veel mensen, toch niet uitgekomen waren. Maar het bleef knagen en de fans bleven ondanks alles onverminderd strijdbaar." Franke was de afgelopen week de laatste hoop van Vitesse als investeerder van de noodlijdende club.

Doordat Vitesse zo hoopte op Franke, besloot de investeerder toch nog één laatste poging te wagen. "Toen heb ik besloten om nog één keer de telefoon op te pakken, nog één keer op doel te schieten in de laatste seconde van de blessuretijd. Toen kwamen we er wél uit. Het is ongelooflijk wat voor een emoties het voortbestaan van zo'n mooie traditieclub met zich meebrengt."

Vitesse kwam vlak voor de deadline om 23:59 uur maandag met het nieuws dat er een akkoord was bereikt. Voor Franke was het een prachtig moment om de fans zo gelukkig te zien. "De positieve energie die de afgelopen weken is ontstaan zegt alles over de waarde van de club voor Arnhem en ver daarbuiten. Ik hoop dan ook dat we dit allemaal snel kunnen afronden en aan de aftrap staan van hele mooie tijden."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!