Koeman optimistisch over Roemenië-Nederland

Koeman optimistisch na onrustige week: 'Dan ziet de wereld er opeens anders uit'

2 juli om 07:22

Ronald Koeman heeft het idee dat de woorden over de verliespartij tegen Oostenrijk bij iedereen in het Nederlands elftal zijn aangekomen. De bondscoach had een 'lange' week om zijn ploeg weer op de rit te krijgen.

"Het was een erg lange week", begint Koeman tegenover de camera van de NOS. "Aan de ene kant is het vervelend dat je een hele week geen wedstrijd hebt, maar het geeft je wel de tijd om terug te kijken. Al moet je dat ook niet te lang doen." 

Of de bondscoach ook iets positiefs uit de nederlaag tegen Oostenrijk kan halen? "Het is duidelijk dat de manier waarop erg teleurstellend was. En dan kan je tegen Polen en Frankrijk vier punten pakken, maar ook daar waren momenten dat het beter moest. Vooral als je ergens aanspraak op wil maken. De wedstrijd tegen Oostenrijk zakten we door de ondergrens."

Koeman heeft momenteel wel een goed gevoel over de ploeg. "Je praat erover, laat beelden zien en spelers doen hun zegje. Ook naar elkaar toe. Ik heb wel het idee dat alles is aangekomen." De 61-jarige oefenmeester benadrukt dat dit op het veld bewezen moet worden. "Dat zijn woorden en is een gevoel. En het is wat dat betreft heel makkelijk: bij een goed resultaat ga je verder en ziet de wereld er opeens weer heel anders uit", besluit Koeman.

Dinsdagavond om 18:00 trappen Roemenië en Nederland af in München voor de achtste finale van het Europees Kampioenschap.