NAC haalt Balard van Central Coast Mariniers

NAC bereidt zich voor op Eredivisie-seizoen en presenteert tweede zomeraanwinst

2 juli om 08:37

NAC Breda heeft Max Balard gepresenteerd als tweede zomerversterking. De promovendus neemt de middenvelder over van het Australische Central Coast Mariniers.

Balard komt transfervrij over uit Australië en kan dinsdag direct aansluiten op de training van de Bredanaren. De middenvelder werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot speler van het seizoen bij de huidige kampioen van Australië. Central Coast Mariniers pakte de titel door Melbourne City in de finale te verslaan. Balard heeft een Frans en Australisch paspoort. De 23-jarige middenvelder is het meest comfortabel in een defensieve rol. Doelman Daniël Bielica was de eerste zomerse versterking.

In Breda tekent Balard een contract tot de zomer van 2026. Technisch directeur Peter Maas is ook erg verguld met de komst van het Australische talent. "Max is een dynamische karakterspeler. We denken dat hij snel zal wennen aan de Nederlandse voetbalcultuur en mentaliteit en het nodige gif kan toevoegen aan ons team." NAC begint het seizoen op 9 augustus met een uitwedstrijd tegen FC Groningen.