'België gaat met bondscoach Tedesco in gesprek: exit absoluut niet uitgesloten'

'Bondscoach Tedesco vertrekt mogelijk bij België na teleurstellend EK'

2 juli om 13:43

Het is niet uitgesloten dat Domenico Tedesco niet verdergaat als bondscoach van België, nadat De Rode Duivels in de achtste finales op het EK strandden. Het Nieuwsblad weet echter dat de Belgische voetbalbond in zijn maag zit met de ontslagvergoeding die Tedesco krijgt als hij ontslagen wordt.

Bij de Belgische bond is de teleurstelling groot, nu het EK na de achtste finale al voorbij is voor De Rode Duivels. Met een nederlaag tegen Frankrijk kunnen de beleidsbepalers leven, maar dat geldt niet voor de manier waarop België de groepsfase doorkwam. Onder leiding van Tedesco zouden de Belgen te behoudend gespeeld hebben. Volgens Het Nieuwsblad liggen er nu drie scenario's op tafel, terwijl het medium aanvankelijk nog meldde dat Tedesco sowieso zou blijven.

De eerste mogelijkheid is dat de oefenmeester alsnog gewoon mag blijven zitten. Zijn contract loopt immers door tot en met het WK van 2026. Optie twee is dat de partijen een overeenkomst bereiken om de samenwerking te stoppen. Optie drie is dat Tedesco zelf opstapt. De kans is klein dat de Belgische bond ervoor kiest om de Italiaanse trainer zelf te ontslaan.

Doordat de bondscoach zijn contract voor het EK nog verlengde, moet de Belgische bond dan een flinke ontslagvergoeding betalen. Dat terwijl de Belgen juist geld moeten besparen, gezien de recente verliezen die zijn gedraaid. Overigens is niet alleen de positie van Tedesco onzeker. Technisch directeur Frank Vercauteren en operational director football Jelle Schelstraete zullen ook onder de loep worden genomen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!