Nordin Amrabat blijft bij AEK Athene

Amrabat hakt knoop door: aanvaller kiest toch niet voor terugkeer naar Eredivisie

2 juli om 15:10

Nordin Amrabat keert niet terug naar de Eredivisie. De 37-jarige aanvaller had een aflopend contract bij AEK Athene, maar heeft deze met één jaar verlengd. Dat maakt de Griekse topclub bekend via de officiële kanalen. 

Amrabat gaf eind mei in gesprek met ESPN nog aan een terugkeer naar Nederland serieus te overwegen. "Ik ben hier in januari 2011 weggegaan. Dat is alweer bijna 13,5 jaar. Het is wel het goede moment om terug te keren. Ik ben nog goed en hongerig. Althans, dat vind ik zelf dan", aldus Amrabat, die ook al met één Eredivisie-club om de tafel had gezeten. 

Een Eredivisie-weerzien komt er dus niet. De 64-voudig international van Marokko heeft zijn handtekening inmiddels gezet onder een nieuwe verbintenis. Zodoende kan hij zich gaan opmaken voor alweer zijn vierde seizoen in dienst van AEK. 

Amrabat speelde het afgelopen seizoen 39 officiële wedstrijden voor AEK, dat in de Conference League ook twee keer uitkwam tegen Ajax. In die 39 duels was de oud-speler van onder meer PSV, Galatasaray en Watford direct betrokken bij veertien doelpunten.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!