De Telegraaf: Paris Saint-Germain wil Summerville

De Telegraaf meldt concrete interesse: Paris Saint-Germain wil Summerville

2 juli om 15:48
Laatste update: 2 juli om 17:59

Groot nieuws van De Telegraaf: Paris Saint-Germain heeft het oog laten vallen op Crysencio Summerville. Het management van de 22-jarige aanvaller van Leeds United zou al in contact staan met de Franse kampioen.

Summerville maakte afgelopen seizoen veel indruk in het Championship. In 43 wedstrijden was hij goed voor negentien goals en negen assists, waarna hij werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Bondscoach Ronald Koeman besloot hem niet mee te nemen naar het EK. In de finale van de play-offs om promotie trok Leeds aan het kortste eind.

Omdat Summerville liever niet nog een jaar in het Championship speelt, ligt een transfer voor de hand. De absolute top lonkt voor de 22-jarige aanvaller, die ook kan rekenen op belangstelling van Liverpool en Chelsea. De twee grootmachten uit de Premier League informeerden al naar de situatie van Summerville.

Verder was Brighton & Hove Albion in de markt, maar The Seagulls vonden de gelimiteerde afkoopsom in het contract van Summerville te hoog en besloten Yankuba Minteh te strikken. Voor hoeveel geld Summerville opgepikt kan worden, is vooralsnog onduidelijk. Het lijkt te gaan om tientallen miljoenen.

Summerville doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde op huurbasis voor FC Dordrecht en ADO Den Haag, waarna hij in 2020 verhuisde naar Engeland. Leeds betaalde destijds anderhalf miljoen euro aan Feyenoord. Summerville ligt nog twee jaar vast.