Van der Vaart en Van Hooijdonk genieten van Oranje

Van der Vaart en Van Hooijdonk genieten van Oranje: 'Hij was echt geweldig'

2 juli om 20:03
Laatste update: 2 juli om 20:57

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk hebben met volle teugen genoten van het Nederlands elftal, dat Roemenië met 3-0 over de knie legde in de achtste finales van het EK. Plots was de vorm daar bij Oranje.

"Genoten. Van Malen geniet ik altijd, maar zeker als zij moeten komen, dan is hij op de counter levens- en levensgevaarlijk. Die Roemenen hebben natuurlijk helemaal geen kans gehad, die hebben in de tweede helft eigenlijk niets gebracht. Het is een ideale wedstrijd uiteindelijk", oordeelt Van der Vaart bij de NOS.

Van Hooijdonk sluit zich aan bij de lofzang. "Een heerlijke reactie op die wedstrijd tegen Oostenrijk. Buiten de eerste vijftien minuten, toen was het even lastig, maar daarna nam Nederland het helemaal over en zijn ze geen seconde meer in de problemen geweest. Roemenië mag met 3-0 nog de handjes dichtknijpen, want het Nederlands elftal heeft zoveel kansen gecreëerd. Het had echt nog veel en veel meer kunnen zijn."

Van der Vaart zag plots de vorm bij de Oranje-spelers. "Dan heb ik het over Simons, Gakpo, Bergwijn... Alleen Memphis was niet goed. Maar de juiste mensen waren goed. Het middenveld stond ook als een huis. Ik vond het leuk om naar te kijken."

"Het tactische plan klopte nu. Dat mag ook gezegd worden", vult Van Hooijdonk aan. "En Dumfries mag ook genoemd worden bij de uitblinkers, want die was echt geweldig."