Veerman reageert op veelbesproken wissel bij Oranje

Veerman zet punt achter Oranje-heisa: 'Ik ben er wel klaar mee, moet ik zeggen'

2 juli om 20:38
Laatste update: 2 juli om 21:02

Joey Veerman heeft een streep onder de vroege wissel tegen Oostenrijk (2-3) gezet. De middenvelder werd tegen de Oostenrijkers al na een halfuur naar de kant gehaald door bondscoach Ronald Koeman. Veerman had liever een paar dagen minder rust gehad. 

"Uiteindelijk was het voor mij jammer dat er zoveel dagen tussen zaten, want je hebt dan zin om het weer te laten zien. Dan duurt het even te lang", vertelt Veerman na afloop van het duel met Roemenië (3-0 zege) bij de NOS. "Het was niet de makkelijkste week uit mijn carrière. De eerste twee dagen waren moeilijk, maar daarna heb ik de knop weer omgezet en hard getraind. Toen ging het allemaal weer prima."

Vervolgens krijgt Veerman de vraag of hij een verklaring heeft voor zijn mindere optreden tegen Oostenrijk. "Ik ben er ook wel klaar mee, moet ik zeggen", reageert de middenvelder geprikkeld. "Ik snap dat jullie (de pers, red.) er vragen over stellen, maar ik heb daar na de familiedag wel een streep onder gezet, want ik heb er niet zoveel meer aan om erop terug te blikken. Het was gewoon geen leuke dag."

Tegen Roemenië mocht Veerman ongeveer 25 minuten voor tijd invallen. Het doet hem goed. "Dan ben je op zoek naar vastigheden en simpele dingen. Ik denk dat ik dat gewoon weer heb gedaan vandaag", analyseert de Oranje-international. "Je wil natuurlijk altijd spelen, maar het zou een beetje naïef geweest zijn van mij om te verwachten dat ik nu in de basis had gestaan."

Veerman heeft weinig meegekregen van de vele kritiek na zijn vroege wissel. "Normaal gesproken zie ik wel alles voorbijkomen, maar na die dag heb ik wel tegen mezelf gezegd: schakel het internet even uit", legt hij uit. "Dat kan niet helemaal, dus ik heb sommige dingen wel voorbij horen komen. Het grootste deel heb ik niet gelezen en ik denk dat dat mij goed heeft gedaan."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!