Koeman blij met tactisch plan: 'Het is ook niet alsof ik zomaar een nummer trek'

Koeman blij met tactisch plan: 'Wat de rest ervan vindt, maakt me niet uit'

2 juli om 20:40
Laatste update: 2 juli om 20:40

Ronald Koeman is blij dat zijn keuze om Steven Bergwijn op te stellen tegen Roemenië goed heeft uitgepakt. De oefenmeester van Oranje is meer dan tevreden met de uitvoering van het tactische plan 'op rechts'. 

"Wat de rest van Nederland vond van die keuze? Dat maakt me niet uit", glimlacht Koeman na afloop van de zege op Roemenië (0-3) bij de NOS. Als winnaar heb je gelijk, beseft de bondscoach. "Maar het is niet dat ik de hoge hoed pak en er een nummertje uit trek. Het is op basis van een tactisch plan op rechts."

Koeman vond Bergwijn tegen Roemenië de beste optie op die positie. "Malen is pure snelheid en is actie, maar in het spel tussen de linies ziet Bergwijn er beter uit", licht hij toe. "Denzel Dumfries, Jerdy Schouten en Stefan de Vrij speelden het heel erg goed uit op rechts met Bergwijn. Daar kwam heel veel gevaar uit."

Pijntjes bij Bergwijn

"Bergwijn had wat last, dus daarom heb ik besloten hem in de rust eruit te halen", vervolgt Koeman, die nogmaals benadrukt het opstellen van de vleugelaanvaller van Ajax niet risicovol te vinden. "Nee, het was geen risicovolle keuze. We maken een plan en daar past misschien 'poppetje A' wat beter dan 'poppetje B', maar ik wist al dat ze allebei niet een hele wedstrijd zouden spelen." 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!