Kökcü niet tegen Oranje: 'Het is zuur'

Kökcü niet tegen Oranje: 'Het is zuur, ik had heel graag willen spelen'

2 juli om 23:28

Orkun Kökcü moet het duel tussen Turkije en Nederland in de kwartfinale aan het EK aan zich voorbij laten gaan. De voormalig aanvoerder van Feyenoord is geschorst voor de clash in Berlijn. Hij verscheen dan ook met gemengde gevoelens voor de camera van de NOS.

Turkije won dinsdag met 2-1 van Oostenrijk. "Het eerste gevoel is heel erg blij", reageert Kökcü. "Het is lang geleden dat we überhaupt door de groepsfase zijn gekomen, en nu de kwartfinale. Het is een dubbel gevoel dat we tegen Nederland spelen. En ik ben geschorst, nog erger. Maar ik ben vooral blij dat we door zijn, ik heb er vertrouwen in dat mijn teamgenoten een mooie wedstrijd op de mat zullen leggen tegen Nederland."

"Wij hebben veel kwaliteit als spelers zijnde, maar als groep was het niet altijd even goed. Nu hebben we eigenlijk een nieuwe bladzijde open geslagen", vertelt de 23-jarige middenvelder over de kracht van het Turks elftal. "We proberen meer als een team te spelen. Nog steeds komt dat er niet altijd even goed uit en zijn er verbeterpunten. Maar die spirit die Turkije in het verleden had, is terug. Dat is ook waar ons volk het meest op wacht. Als we dat geven, dan zijn ze al snel tevreden."

Kökcü loopt dus echter het weerzien met oud-teamgenoten Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow mis. "Het is zeker zuur. Alleen ben ik ondertussen wel gewend dat ik bij leuke wedstrijden geschorst raak", lacht hij als een boer met kiespijn. "Ik had heel graag willen spelen. Ik wil sowieso nog een keer heel graag tegen Nederland spelen, omdat we met 6-1 op ons klote hebben gekregen...", doelt hij op het WK-kwalificatieduel uit 2021. "Nu moet ik het team vanaf de zijlijn supporten."

Naast Kökcü liep Ismail Yüksek tegen een gele kaart aan in de wedstrijd tegen Oostenrijk. Ook hij moet het treffen met Nederland missen.