Kadioglu waarschuwt Oranje voor Turkije

Uitblinker met Nederlands bloed waarschuwt voor Turkije: 'Oranje moet bang zijn'

3 juli om 07:05
Laatste update: 3 juli om 09:23

Voor Ferdi Kadioglu heeft de wedstrijd tussen Nederland en Turkije aanstaande zaterdag extra lading. De verdediger speelde voor Jong Oranje en koos toen voor de Turken, waardoor hij met een speciaal gevoel toeleeft naar de kwartfinale.

"Die wedstrijd wordt heel speciaal voor mij", zegt een dolgelukkige Kadioglu tegen de NOS na de winst van Turkije in de achtste finale tegen Oostenrijk. Ook deelt de Turkse vleugelverdediger gelijk een waarschuwing uit. "Oranje moet zeker bang zijn, als je ziet hoeveel energie we geleverd hebben, hoe we hebben gevochten, hoe we hebben verdedigd. En dan hebben we nog onze twaalfde man. In Duitsland wonen veel Turken."

Kadioglu werd 24 jaar geleden als zoon van een Canadese moeder geboren in Arnhem. Hij kwam achttien keer uit voor Jong Oranje, maar koos op latere leeftijd voor Turkije. Eerder speelde hij bij NEC als buitenspeler, maar bij Fenerbahçe werd hem het vak van linkervleugelverdediger geleerd. Dat werpt zijn vruchten af: na een ijzersterk seizoen staat hij nu op de radar van grote clubs als Arsenal en Borussia Dortmund. 

Wie niet mee zal doen in het duel met Oranje is Orkun Kökcü. Hij pakte tegen Oostenrijk een gele kaart, waardoor hij geschorst is. Kadioglu is in ieder geval door het dolle heen dat Turkije in de kwartfinale van het EK staat. "Ik wil Nederland verslaan en verder komen. Nu willen we ook het maximale halen. De weg naar de finale zou heel mooi zijn."