Van der Gijp looft Dumfries en De Vrij na Oranj-zege

Van der Gijp licht Oranje-duo uit na duel met Roemenië: 'Echt niet normaal meer'

3 juli om 07:23

René van der Gijp heeft tijdens Nederland - Roemenië van specifiek twee spelers genoten. De analist vertelt in Vandaag Inside Oranje dat hij Stefan de Vrij ijzersterk vond, maar dat Denzel Dumfries absoluut zijn favoriete speler was.

Voor Van der Gijp waren de twee Inter-spelers het allerbest bij Oranje. "De Vrij was echt heel goed. Die zat er echt bovenop de hele tijd. Vanaf de allereerste minuut. Maar onze vriend was de beste: Dumfries. Die is toch de beste. Die straalt toch een energie uit. Dat is toch niet normaal meer." Tafelgenoot Johan Derksen is het met Van der Gijp eens. "Dumfries is inderdaad heel belangrijk in een elftal. Hij motiveert andere spelers."

Van der Gijp haalt ook de botsing van Dumfries in de eerste helft nog aan, waardoor de Roemeen Vasile Mogos de strijd vroegtijdig moest staken. "Dat is een rugbyovertreding. Die jongen denkt dat hij die bal op de borst kan aannemen en dan kwam hij er ineens aan. Dumfries moet je er altijd bij hebben, ook voor de sfeer natuurlijk." Dumfries keerde tegen Roemenië terug in de basis nadat hij tegen Oostenrijk plaats moest maken voor Lutsharel Geertruida.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!