Derksen keurt 'heel zware overtreding' Dumfries af

Dumfries ontsnapt aan 'rode kaart': 'Ik vind dit een heel zware overtreding'

3 juli om 10:24

Denzel Dumfries is ontsnapt aan een rode kaart tegen Roemenië, vindt Johan Derksen. In de eerste twintig minuten blesseerde de vleugelverdediger van het Nederlands elftal eerst Ianis Hagi en daarna Vasile Mogos.

De overtreding van Dumfries op Mogos, die een forse beuk tegen de borstkas incasseerde, ging volgens Derksen te ver. De Roemeen hapte naar adem, schreeuwde om medische hulp en werd enkele minuten later gewisseld. Het moment leidt tot hilariteit bij Vandaag Inside Oranje. "Alsof hij tegen een muur oploopt", lacht Wilfred Genee. René van der Gijp: "Dit is echt wat rugbyers doen. Hij (Mogos, red.) heeft zijn adamsappel ingeslikt!"

Derksen vindt het minder grappig en noemt het een 'ongebruikelijke overtreding' van Dumfries. De rechtsback, één van de Oranje-uitblinkers tegen Roemenië, mag volgens hem van geluk spreken dat scheidsrechter Felix Zwayer en de VAR niet ingrepen. "Dit is eigenlijk een rode kaart. Ik vind dit een heel zware overtreding, ja. Ik kan ook niet lachen om zware overtredingen. Het lullige aan Dumfries is dat je niet kwaad op hem kunt worden."