Malen geeft uitleg over plek op de bank en invalbeurt

Malen geeft uitleg over manier van juichen na treffer: 'Had het niet eens door'

3 juli om 10:25
Laatste update: 3 juli om 10:29

Donyell Malen was dinsdag als invaller één van de uitblinkers van het Nederlands elftal. De aanvaller begon verrassend als wissel, maar bewees zich wel door twee keer te scoren. Zelf was Malen niet echt bezig met zijn plekje op de bank.

De invalbeurt van Malen werd alom geprezen en de aanvaller was er zelf ook blij mee. "Dit is wel een van mijn beste invalbeurten ooit. Het was een open wedstrijd, dus ik wist wel dat er ruimtes lagen. Bij de 2-0 was er zo veel opluchting, omdat teams weinig nodig hebben om iets te creëren. Dit was voor ons de ideale reactie."

Voor velen was het ook een verrassing dat Malen op de bank begon, maar de aanvaller zelf had dit niet in zijn hoofd. "Ik was daar zelf niet zo mee bezig. Ik zag de opstelling en het is wat het is. Ik kan dan snel die knop omzetten. Kijkende naar die wedstrijd heb ik dan gewoon zin om erin te komen. Ik vond Steven Bergwijn ook echt goed in de eerste helft, voor hij die tik op zijn enkel kreeg."

Malen kreeg nog een gele kaart voor juichen richting het Roemeense vak, maar dat had de aanvaller zelf niet door. "Ik was aan het juichen, maar toen had ik niet per se door dat ik naar hun kant ging. Dat deed ik niet bewust. Ik zat zo in het moment. Ik was zo blij, maar ik kreeg ook geel erna en er werden nog schoenen op het veld gegooid. Die schoen heb ik net pas gezien. Het was een witte volgens mij", grapt Malen na zijn manier van juichen na zijn doelpunten tegen Roemenië.