Ten Hag houdt vetorecht in transfers

'Ten Hag behoudt ondanks verschuivingen cruciaal recht in transferbeleid'

3 juli om 11:09
Laatste update: 3 juli om 11:22

Erik ten Hag behoudt ook in zijn nieuwe contract zijn vetorecht rond transfers van Manchester United. Volgens The Athletic hebben de verschuivingen binnen de clubleiding hier geen invloed op.

Ten Hag heeft het vetorecht op laten nemen in zijn eerste contract en deze voorwaarde zal worden overgeheveld naar zijn nieuwe verbintenis. Die verlenging zal spoedig officieel gemaakt worden. Met dit vetorecht kan de Nederlander individueel beslissen of een transfer wel of niet doorgaat. Deze voorwaarde stamt nog uit de tijd van Sir Alex Ferguson, om te voorkomen dat de technische afdeling spelers haalt die de manager niet wil.

Toch wordt de manager in sommige gevallen wel overruled door de scouting. The Athletic geeft het halen van Rasmus Hojlund vorig jaar als voorbeeld. Ten Hag wilde Harry Kane dolgraag hebben, maar het plan en het rapport van de scoutingsafdeling zorgde er toch voor dat de clubleiding voor de Deen koos.

Bij United werden er deze week twee nieuwe beleidsbepalers aangesteld. Zo werd Dan Ashworth na lang onderhandelen overgenomen als nieuwe sportief directeur van de club. Ook Christopher Vivell, voormalig Ajax-target, gaat United als directeur helpen bij het aantrekken van nieuwe spelers.