Zo schat TOTO de kansen op het winnen van het EK in voor Nederland

Zo worden de kansen van Oranje op EK-winst ingeschat na de overwinning op Roemenië

3 juli om 12:00

ADVERTORIAL - Het Nederlands elftal zit weer op een roze wolk na de eclatante 0-3 zege op Roemenië in de achtste finales van het EK. De droom van een tweede EK-winst begint weer langzaam wat meer te gaan leven. Hoe worden de kansen van Oranje eigenlijk ingeschat? Bookmaker TOTO heeft mooie quoteringen in petto.

Tot waar reikt Oranje?

Aangezien Oranje aan de 'goede' kant van het schema zit, zijn de odds op het verder stoten richting de finale relatief laag. Zo staat er een quotering van 2.14 voor wanneer Nederland de halve finale haalt, 2.85 voor wanneer de finale wordt bereikt en 4.50 voor wanneer die verloren wordt. Uitschakeling in de kwartfinale tegen Turkije is natuurlijk ook mogelijk. Daar staat bij TOTO een quotering van 3.45 voor.

Wat is de kans op toernooiwinst voor Oranje?

Een blik op alle quoteringen voor de toernooiwinst verraadt dat Oranje een kleinere kans op de toernooiwinst heeft dan liefst vier andere landen. Dat zijn Engeland, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Het bijzondere aan deze vier landen is dat de volgorde die je net las ook van grootste naar minst grote kanshebber is. Ondanks het matig vertoonde spel wordt Engeland dus nog steeds als toernooifavoriet gezien met een quotering van 4.75, maar dat zij net als Oranje aan de 'goede' kant van het schema zitten, draagt daar aan bij. Spanje (5.00), Duitsland en Frankrijk (beide 5.75) zitten Engeland op de hielen.

Nu zal je vast benieuwd zijn naar de kans op EK-winst van Oranje. Bij TOTO kan je nu een quotering van 8.75 spelen voor toernooiwinst van het Nederlands elftal. Opmerkelijk is dat Portugal met 10.00 lager wordt ingeschat. Ook kan je de twee finalisten voorspellen. Een eindstrijd van Oranje met Engeland is onmogelijk, maar het is wel mogelijk om Frankrijk, Spanje, Portugal of Duitsland te treffen. Een weerzien met Frankrijk in de finale heeft een bijbehorende quotering van 9.00 en eenzelfde quotering staat voor een herhaling van de WK finale met Spanje in 2010. Het affiche der affiches Nederland - Duitsland kan je 10.00 keer je inzet opleveren bij TOTO.

Klik hier om een van de weddenschappen te spelen bij TOTO!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust