Sadilek mist seizoensstart bij FC Twente

Tegenvaller voor Twente: sleutelspeler mist competitiestart door skelterongeluk

3 juli om 12:25
Laatste update: 3 juli om 12:28

Michal Sadilek mist naast het EK ook de seizoensstart bij FC Twente. De middenvelder raakte geblesseerd na een ongeluk tijdens een trainingskamp en ligt daardoor nog langer uit de roulatie.

Er bestaan nog steeds verschillende verhalen over hoe Sadilek geblesseerd is geraakt. Het gebeurde in ieder geval op het trainingskamp van Tsjechië in aanloop naar het EK. Twente spreekt van een 'ongeluk', maar verschillende media hebben het over een 'kartongeluk', 'skelterongeluk', of 'driewielerongeluk'. Hoe dan ook moest hij het EK missen en nu ook een cruciale fase van het Twente-seizoen.

Twente gaat zich spoedig in de voorrondes van de Champions League. Wie daar de tegenstander wordt is nog niet bekend. Daarnaast start Twente op 10 augustus al aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een wedstrijd tegen NEC. Na nader onderzoek in het ziekenhuis is bekend dat Sadilek die duels dus mist. 

Sadilek baalt zelf ook als een stekker dat hij de eerste duels aan zich voorbij moet laten gaan. "Ik wil vooral vooruitkijken en de komende tijd zo goed mogelijk herstellen, zodat ik weer aan kan sluiten bij de selectie. De spelers, de staf en de club wil ik bedanken voor de steun die ik afgelopen weken gekregen heb, dat heeft me goed gedaan."