Feyenoord koopt De Graafschap-spits Haen

Feyenoord strikt De Graafschap-spits: 'Dit is een unieke kans'

3 juli om 13:13

Feyenoord heeft zich versterkt met Devin Haen van De Graafschap. De twintigjarige spits wordt door de Rotterdammers direct uitgeleend aan FC Dordrecht.

Haen tekende woensdag een contract tot medio 2026 in De Kuip, met een optie voor nog een jaar. "Devin is een speler die we al geruime tijd volgen", zegt Mark Ruijl, Head of Global Football van Feyenoord. "Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft hij al meer dan zeventig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan. Wij zijn dan ook verheugd dat hij bij Feyenoord heeft getekend en dat hij middels een verhuurperiode bij FC Dordrecht zich verder kan ontwikkelen."

Haen reageert verheugd op zijn overstap. "Voor mij is dit een unieke kans om een volgende stap in mijn carrière te zetten’", stelt de centrumspits. "Ik ben zeer trots dat ik bij deze grote club een contract heb mogen tekenen en heb vertrouwen in de plannen die de club met mij heeft. Voor nu is het belangrijk dat ik het komende seizoen op huurbasis bij FC Dordrecht veel vlieguren kan maken. Daar kijk ik erg naar uit."

De Gelderlander meldde al dat De Graafschap een bedrag van 150.000 euro ontvangt, hoewel hij nog maar een eenjarig contract had op De Vijverberg. Volgens Technisch directeur Peter Bijvelds van de Superboeren zit er in de deal ook 'een hoog doorverkooppercentage en een bedrag dat bij redelijk tot goed presteren van Devin al snel erg hoog oploopt'.

Haen doorliep bijna de gehele jeugdopleiding in Doetinchem. Hij debuteerde op zeventienjarige leeftijd in het eerste elftal, maar de afgelopen twee seizoenen verliepen wat stroef. Onder trainer Adrie Poldervaart kwam hij niet aan bod en pas onder Richard Roelofsen ging hij weer spelen. Het voorbije seizoen begon hij als eerste spits, maar brak hij al snel zijn middenvoetsbeentje.