'Ajax ziet Rugani als topkandidaat voor defensie'

'Ajax ziet Rugani als topkandidaat, relatie met Farioli kan doorslaggevend zijn'

3 juli om 13:36
Laatste update: 3 juli om 15:02

Ajax heeft de pijlen daadwerkelijk op Daniele Rugani gericht. Volgens Voetbal International is de 29-jarige Italiaan de 'topkandidaat' om de defensie te versterken, nadat Italiaanse media dinsdag al schreven over de interesse van de Amsterdammers.

Het weekblad meldt dat Ajax zich heeft gemeld voor Rugani. De Eredivisie-topclub probeert de 29-jarige verdediger van Juventus ervan te overtuigen om naar de Johan Cruijff Arena te komen. Rugani is een sportief plan geschetst en er is hem verteld wat hij kan betekenen voor de Amsterdammers. Hij lijkt vooral rust te moeten brengen in de wankele achterhoede. 'De relatie tussen Francesco Farioli en Rugani, die elkaar goed kennen, zou doorslaggevend kunnen zijn', weet VI.

Rugani zou niet onwelwillend tegenover een transfer naar Ajax staan, maar een deal is niet eenvoudig. Zo heeft de mandekker nog een contract tot medio 2026 bij Juventus, dat wil meewerken maar wel een transfersom verlangt. De mogelijkheden bij Ajax zijn echter beperkt. De club zal eerst spelers moeten verkopen. Bovendien heeft de zevenvoudig Italiaans international meerdere ijzers in het vuur, schreef transferexpert Alfredo Pedullà al.

Rugani speelt al bijna zijn gehele loopbaan voor Juventus, waar hij ook een deel van zijn opleiding genoot. De 1.90 lange mandekker brak in 2015 door in Turijn, na twee seizoenen op huurbasis bij Empoli. Hoewel hij aanvankelijk te boek stond als groot talent, wist hij zijn leermeesters Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Andrea Barzagli niet te evenaren. Een vaste waarde werd hij nooit bij de Oude Dame, maar hij werd wel gezien als ideale twaalfde man.

Juve staat deze zomer desondanks open voor een vertrek van Rugani, die Bremer, Danilo, Federico Gatti, Tiago Djaló en mogelijk de terugkerende Dean Huijsen als concurrenten weet. Een transfer van de Italiaan kan ruimte maken voor inkomende deals.