'Arsenal leidt de dans om gewilde Calafiori'

'Bologna- en Italië-steunpilaar hard op weg naar Arsenal'

3 juli om 15:26

Arsenal leidt de dans om Riccardo Calafiori, meldt Gianluca di Marzio. De Italiaanse verdediger is bijzonder gewild na een ijzersterk seizoen met Bologna

Onder meer Juventus, Paris Saint-Germain, Chelsea en Bayer Leverkusen zitten achter Calafiori aan, maar de 22-jarige mandekker is hard op weg naar Arsenal. The Gunners hopen zelfs deze week spijkers met koppen te slaan. De Italiaans international, die basisspeler was tijdens het EK, vindt het project dat manager Mikel Arteta hem heeft voorgeschoteld het meest interessant, weet Di Marzio.

Arsenal moet nog wel een akkoord zien te bereiken met Bologna. Volgens Il Corriere dello Sport sloeg de Serie A-club een Londens voorstel ter waarde van 47 miljoen euro af. Een deal lijkt desondanks in de maak. De Rossoblu's lijken bereid om Calafiori voor vijftig miljoen euro te laten gaan. FC Basel heeft wel recht op veertig procent van de transfersom, nadat hij een jaar geleden voor slechts vier miljoen werd opgepikt in Zwitserland.

Calafiori is de volgende steunpilaar die Bologna lijkt te verlaten na het droomjaar, waarin een Champions League-ticket werd bemachtigd. Ook Oranje-international Joshua Zirkzee staat zo goed als zeker voor een transfer.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!